Ako sa zbaviť slimákov v záhrade prírodnou cestou?

Ničia vám vysadenú zeleninu v záhrade slimáky? Chcete sa dočkať bohatej a zdravej úrody? Poradíme Vám. Slimáky si veľmi radi pochutnávajú na rôznych druhoch zeleniny, bylinkách alebo jahodách, ale samozrejme nevynechávajú ani okrasné rastliny. Nie je snáď väčšieho sklamania, ako prísť ráno do záhrady a nájsť tam poškodené rastliny, o ktoré sa staráte niekoľko mesiacov, či dokonca rokov. Poradíme Vám ako účinne a hlavne prírodnou cestou vyhráte nad týmito neželanými hosťami.

Ferramol compact je úplne spoľahlivý. Obsahuje účinnú látku fosforečnan železitý, ktorý sa bežne nachádza v prírode. Účinkuje proti všetkým druhom slimákov a slizniakov na zelenine, jahodách aj okrasných rastlinách, či už vo voľnej pôde ale aj v skleníku. Vyšší obsah účinnej látky zaisťuje vysokú účinnosť. Malé granuly sú vhodné aj na boj s malými slimákmi. Nová technológia prípravku zaručuje mimoriadnu odolnosť granúl proti dažďu. Prípravok neškodí pri náhodnom požití vašim domácim miláčikom ani iným zvieratám.

Pri prvom výskyte slimákov alebo pri zistení ohryzených rastlín sa Ferramol compact aplikuje jednoducho ručným rozhodením na povrch pôdy medzi pestované rastliny a okolo záhonov.

Pri hojnom výskyte slimákov rozhoďte prípravok tiež na susedné plochy, kam sa môžu slimáky sťahovať.
Slimáky dychtivo prijímajú granuly, ktoré v nich napučia. Slimáky sa potom uchýlia do úkrytov, kde uhynú. Na záhonoch nezostávajú po slimákoch stopy slizu ani zahubení jedinci. Ak do rána nasledujúceho dňa návnadové granuly zmiznú, je nutné aplikáciu opakovať.

Najvhodnejším časom na aplikáciu je podvečer, keď slimáky opúšťajú úkryty.
Ani dážď účinok prípravku Ferramol compact neznižuje, naopak, na vlhkom podklade začnú granuly prijímať vodu a napučia. Za sucha zase strácajú objem. Ani po opakovanom napučaní sa granuly nerozpadnú.
Ferramol compact nemá žiadnu ochrannú dobu, čo znamená že po aplikácii je možné zeleninu, jahody alebo bylinky zo záhona pozbierať a konzumovať.

NEUDORFF Ferramol compact

  • 2 x účinnejší, až na 170 m2
  • účinná látka – fosforečnan železitý (2% hm.) = bežne vyskytujúca sa v prírode
  • mimoriadne účinný: po požere návnady sa slimáky stiahnu do úkrytov s rýchlim pocitom nasýtenia, kde hynú = čisté záhony bez slizu a bez uhynutých slimákov
  • bezpečný po náhodnom požití pre domácich miláčikov (psy, mačky), pre iné zvieratá (ježky, dážďovky, včely, vtáky) a iné užitočné organizmy
  • mimoriadne odolný voči dažďu – pri vlhkosti granulky napučia = pre slimáky sú ešte atraktívnejšie; účinok sa neznižuje

Zdroj: AGRO CS